Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Kövessen minket a Facebookon
Unikornis Blog
2018.02.16 15:59

DYI Unikornis álomcsapda

unikornis alomcsapda

Hogyan készíts egyszerűen otthon unikornisos álomcsapdát?

 Nagyon sokan kértétek az Unikornis Pláza Facebook oldalán, hogy mutassuk be egy blogbejegyzésben, hogy hogyan tudtok könnyedén unikornisos álomfogót vagy más névem álomcsapdát készíteni. Mi pedig most teljesítjük a kéréseteket és bemutatjuk lépésről lépésre. A leírás végén egy videót is láthattok róla.

 

Szuper ajándék ötlet, ha valami kézzelkészítettet adnál, de magadnak is elkészítheted, hiszen nem hiányozhat egy unikornis rajongó szobájából sem egy ilyen álomcsapda!

 

Kicsit tekintsünk vissza! Tudjátok, honnan ered az álomcsapda készítés?

„Az álomfogó hagyománya az ojibwa indián törzsből származik, később a cseroki és a kajova törzsre volt igen jellemző a készítése. Azonban az 1960-as 70-es évek pánindián mozgalma során az amerikai őslakosok többi népcsoportja is átvette ezt a szokást. Így lett ez a különböző indián törzsek egységének szimbóluma.

A hagyomány szerint egy kisebb kör vagy könnycsepp alakú keret körül állati ínból vagy vékony fonalból hálót készítenek. Az álomfogót az ágy fölé akasztják, mintegy bűbájként használva, hogy megvédjék gyermekeiket a rémálmoktól. A fűzfából és inakból készült álomfogó nem él örökké, éppen kiszáradásával jelzi, hogy a gyermek átlépett a felnőttkorba. Az indiánok hisznek benne, hogy az álomfogó kiszűri a rossz álmokat: „A jó álmok átjutnak a nyíláson, a rossz álmok viszont csapdába esnek a hálóban, s elvesznek a hajnal fényében.”” Forrás: Wikipedia

 

Először is nézzük, mire lesz szükséged az álomcsapda elkészítéséhez:

 • fa vagy fém vagy műanyag karika (helyettesíthető kartonpapírral)
 • szines fonalak
 • olló
 • ragasztó
 • színes művirágok
 • fehér és rózsaszín papír
 • csillogós papír vagy csillámpor
 • tollak, gyöngyök – nem kötelező

 

Unikornis álomfogó elkészítése lépésről lépésre:

 1. A karika elkészítése

Ha van fa, fém vagy műanyag karikád, akkor az fog először kelleni. A mérete lehet bármekkora, attól függ, hogy mekkora álomfogót szeretnél csinálni. Ha nincs karikád, az sem baj, mutatjuk, hogyan tudsz egyszerűen kartonpapírból készíteni egyet.

Ehhez szükséged lesz egy nagyobb és egy kisebb tányérra. Először a nagy tányért vágd körbe, utána pedig a kicsit. Ollóval is meg tudod csinálni, csak rajzold körbe a két tányért.

 

 

A karikát körbetekerjük a kiválasztott fonallal vagy szalaggal. Ha szalagot használsz, könnyebb dolgod van, mert kevesebbet kell tekerned, mint a fonalat. Unikornis álomfogóhoz világos, élénk színeket ajánlunk: rózsaszín, világos kék, fehér.

 

 

 

 

 

 1. A belső háló elkészítése

A legegyszerűbb változat, amit gyerekek is könnyedén el tudnak készíteni, ha szimlán körbetekergeted a karikát a kiválasztott fonallal. Használhatsz egy színű fonalat vagy színátmeneteset vagy több fajta színes fonalat is akár, ahogy neked tetszik.

 

 

 

A kötözős módszert türelmesebbeknek ajánljuk. Akár gyöngyökkel is díszítheted a hálót közben.

 

 

 1. Az unikornis elkészítése

Az unikornis forma elkészítésével folytatjuk, mert ehhez ragasztót kell használnunk és nem lenne jó, ha az álomcsapda lógóit ragasztgatnánk össze.

Egy unikornis szarvat és két fülecskét készítünk. Az unikornis szarhoz vágj ki egy hosszú háromszög alakot a csillogós papírodból. Ez lehet fehéres, ezüstös, arany színű, vagy bármilyen, ami neked tetszik. Ha nincs csillogós papírod, akkor egy sima papírt beragasztózva tudsz rá csillámport szórni és máris megvagy.

A fülekhez két fehér ívelt háromszöget kell kivágnod, majd 2 kisebb rózsaszínt. A rózsaszínt rá kell ragasztani a fehérre. A méretük a karikád méretétől függ.

Először a szarvat ragaszd fel a karikád tetejére a feléd néző oldalára! Ez után jöhetnek a művirágok ugyanide. A fülecskéket a karika hátsó oldalához ragaszd!

 

 

 

 1. A lógó díszek elkészítése

Ez már a legkönnyebb része az egész unikornisos álomfogó készítésnek. Válaszd ki azokat a fonalakat, amiket fel szerenél használni. Ezek lehenek sima fonalak, csipke anyagok, régi színes pólókból levágott anyagok, szalagok. Lehetnek hullámosak, összefonhatod őket, bármilyenek, amit szeretnél.

Ha megvannak, vágd őket egyforma hosszúra és csak egyszerűen át kell hurkoldnod a karika alján. Ha nem stimmel a méretük, utána is tudsz belőlük vágni.

Ha pedig van kedved, akkor díszítheted őket gyöngyökkel és tollakkal is.

 

 

unikornis alomfogo

 

Nézd meg az egészet egyben, videón:

 

Ezzel el is készült az unikornis álomcsapdád! Legyenek szép és varázsatos, unikornisos álmaid!

Oszd meg másokkal is, akik szeretik a DIY dolgokat! :) 

Webáruház készítés